ul. Anyżowa 2a, 91-358 Łódź
512382321
kontakt@pracowniatytka.pl

O Nas


13015663_219027081803889_5263919926568884080_n_899876
mgr Anna Wojciechowska
Absolwentka Geografii Turyzmu i Hotelarstwa UŁ. Z zamiłowania kucharka, podróżniczka, wielbicielka dobrego jedzenia. Pomysłodawczyni i realizatorka projektu „Tytka”. Autorka książki „Fifka i żulik czyli domowa kuchnia łódzka”. Ale przede wszystkim mama trójki fantastycznych dzieciaków. Prowadzi zajęcia kulinarne z dziećmi i młodzieżą oraz z domowej kuchni łódzkiej.

kkk_452258
mgr Magdalena Makarowska
Dietetyk, biotechnolog, pedagog, mama 6-letniej córki Wiktorii, autorka serii poradników "Jedz pysznie, chudnij cudnie"...

Posiada szkolenia potwierdzone certyfikatem MEN – w Centrum kształcenia kadr sportowych Olimpiakos” - „Żywienie i suplementacja w sporcie", „Żywienie i odchudzanie dzieci i młodzieży", „Żywienie w stanach chorobowych",oraz szkolenia Polskiego Towarzystwa Dietetycznego - Bilansowanie diet roślinnych w teorii i praktyce”. Autorka projektu edukacyjnego dla dzieci w wieku przedszkolnym” Rosnę zdrowo bo wiem co jem”. Organizatorka warsztatów kulinarnych w przedszkolach, szkołach i innych placówkach.
Autorka jadłospisów dla cateringu dietetycznego Food Market- bilansowanie diet dla dzieci w przedszkolach, żłobkach, szkołach, dla sportowców, dla osób na dietach odchudzających, dla osób na dietach roślinnych.
Wykładowca na warsztatach w ramach projektu Aktywna Położna oraz Planeta Dziecko, autorka artykułów na temat zdrowego odżywiania w magazynie Moda na Zdrowie .
Certyfikowany Członek Zwyczajny Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków ze statusem Doradca Żywieniowy oraz Polskiego Towarzystwa Dietetycznego .
Gość programów TVN - DDTVN, Stylowy Magazyn i Pytanie na śniadanie TVP2.
Na co dzień zajmuje się układaniem indywidualnych planów dietetycznych zarówno dla dzieci jak i dorosłych, dla osób z problemami z nadwagą oraz przy problemach zdrowotnych.
Pasjonatka diet roślinnych.
Właścicielka gabinetu dietetycznego Centrum - Natura w Łodzi.

123_289179
Klaudia Budny
"Kocham ludzi, kuchnię i relaks. Udało mi się to połączyć w jedno wyjątkowe danie - warsztaty kulinarne, na których uczę innych eksperymentowania, zaangażowania i odpoczynku czyli przyjemności z gotowania.
Marzę o własnej restauracji i przygotowuję książkę z przepisami dla zapracowanych smakoszy. Jeszcze liczby, bo z wykształcenia jestem księgową: 28 lat życia, 25 920 minut spędzonych w kuchni i najważniejsze - III miejsce w IV edycji programu MasterChef. Do tego dołożę parę łyżek dobrego smaku i listek radości z życia podawanego ogromnymi smakowitymi porcjami."

IMG_20160713_001116_639992
Jakub Pazik
Szef kuchni i współwłaściciel restauracji Boto Sushi w Łodzi. W 2007 roku rozpoczął pracę w restauracjach Hana Sushi (Manufaktura, Grand Hotel). Od 2013 roku zdobywał doświadczenie zagranicą m.in. w londyńskim city w restauracji Tsuru u boku sushi masterów z Japonii. W 2014 roku przyjął ofertę poprowadzenia 3os. zespołu kucharzy restauracji Fujiyama w sercu Dublina.
W 2015 roku wrócił do Polski by wspomóc otwarcie punktów Wasabi Sushi To Go oraz restauracji Sendai Sushi. Wynikiem jego życiowego i zawodowego doświadczenia jest energiczna i pełna nieskrępowanej kreatywności kuchnia oparta na miłości do Polski i lokalnych produktow.

Małgorzata Gajda
Absolwentka Wydziału Nauk o Wychowaniu UŁ i Szkoły Muzycznej II stopnia w Łodzi. Nauczycielka i dyrygentka.
Na co dzień stara się osłodzić życie domowym cukrzykom oraz zastąpić "glutenowe" posiłki bezglutenowymi. Trochę z konieczności, trochę z wyboru zdobyła kwalifikacje dietetyczne o specjalności: "Dietetyka Kliniczna", "Zdrowe odżywianie w ciąży i w czasie karmienia piersią", "Edukator w cukrzycy". Swoją wiedzą i doświadczeniem podzieli się prowadząc zajęcia kulinarne połączone z edukacją żywieniową w cukrzycy oraz osób na diecie bezglutenowej.

22641785_1491461947566852_1158774026_o_639953

Absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, gdzie ukończył Technologię Żywności. Wcześniej uczył się w technikum gastronomicznym zyskując tytuł Technika Żywienia i Gospodarstwa Domowego.
Z gastronomią związany jest od dzieciństwa. Legenda głosi, że pierwsze danie stworzył mając
6 lat. Pracował w wielu restauracjach i hotelach w Krakowie, Radomiu i Łodzi, zdobywając doświadczenie od najlepszych. Uwielbia pracę z ludźmi - dołoży wszelkich starań by przekazać swoją wiedzę i umiejętności. Podczas studiów tworzył kabaret studencki, więc możecie być pewni, że warsztaty z jego udziałem będą wypełnione uśmiechem i miłą atmosferą. Uwielbia podróżować i degustować lokalne przysmaki w poszukiwaniu gastronomicznego spełnienia.