ul. Anyżowa 2a, 91-358 Łódź
512382321
kontakt@pracowniatytka.pl

Kalendarium


Nasze warsztaty:

MAJ

19.05.18r. godz. 10-00-13.30
Warsztaty dla dzieci "Kuchnia pachnąca wiosną"
- zupa ogórkowa
- placuszki z pokrzywą
- wiosenna sałatka - dla tych co nie lubią warzyw
- serniczki na zimno
Prowadząca: Ania Wojciechowska
Koszt: 70/os.

26.05.18r. godz. 10-00-13.30
Warsztaty dla dzieci "Wypieki dla Mamy"
- cytrusowe serniczki
- tęczowe babeczki
- kruche ciastka - serduszka
- zakręcone mascarpone

Prowadząca: Kasia Keller
Koszt: 70/os.

31.05.18r. godz 17:00-18:30, Park Źródliska I
Warsztaty dla rodzin z dziećmi w wieku 5+ "Kulinarna podróż dookoła świata"
Z centrum Polski wybierzemy się rodzinnie do gorącej Hiszpanii i do egzotycznego Wietnamu, a także przetestujemy możliwość wykreowania międzynarodowego dania.
Wszystkie dania z łatwością mogą być wykonywane przez dzieci, do współpracy zapraszamy rodziców. Będziemy odkrywać tajniki sztuki kulinarnej, delektować się smakiem, zapachem i radosną atmosferą wspólnej pracy.

I
lość miejsc ograniczona, obowiązują zapisy: rezerwacje@teatrpinokio.pl
Więcej informacji na stronie internetowej: http://www.teatrpinokio.pl/bez-kategorii/kulinarna-podroz-dookola-swiata/

CZERWIEC

02.06.18r. godz. 10-00-13.30
Warsztaty dla dzieci "Dziecinada"
- słodkie ryjki
- kakaowe guziki
- deser w słoiku
Prowadząca: Kasia Keller
Koszt: 70/os.

06-10 czerwca Festiwal Dobrego Smaku

imprezy towarzyszące:

07.06.18r. godz. godz. 18.00-21.00
Warsztaty "Stylizacja i fotografia kulinarna"

Dobre zdjęcie kulinarne powstaje najpierw w umyśle fotografa, a cała reszta to tylko środki, które prowadzą do realizacji tej wizji”. Aby sprawnie wykonać zdjęcie pokażemy Wam jak planować sesje kulinarne,wykorzystamy światło naturalne i sztuczne, dobierzemy rekwizyty, kompozycję, perspektywę, fakturę, kolor i ostrość. Zrobimy piękne zdjęcia.
prowadzący: Damian Kruhelski, Anna Wojciechowska
koszt: 100 zł/os.

zapisy: kontakt@pracowniatytka.pl, tel:+48 512 382 321
FB: Pracownia Tytka

08.06.18r. godz. 18:0020:00
Gotowanie rodziców z dziećmi, „Światowe hity kulinarne” – dietetyka dla niejadków
Cudowne są chwile spędzone z dzieckiem podczas wspólnych zajęć. Warsztaty ze specjalistką dadzą Wam możliwość nie tylko odkrywania światowych trendów dietetycznych, zabawy przy gotowaniu aromatycznych potraw ale przede wszystkim bliższego poznania siebie nawzajem. Tyle plusów podczas jednego spotkania! Spróbujcie!

prowadząca: Magda Makarowska, kiermasz książek oraz spotkanie z autorką
koszt: 70 zł (rodzic + dziecko)

zapisy: kontakt@pracowniatytka.pl, tel:+48 512 382 321
FB: Pracownia Tytka

09.06.18r. godz. 15:00 – 17:00
Warsztaty dla dzieci „Przez lądy i morza: Meksyk, Maroko, Indie, Wietnam”

Warsztaty dla młodych adeptów sztuki kulinarnej, dla których odkrywanie świata to „bułka z masłem”. Poznawanie nowych smaków, komponowanie dań, próbowanie to chleb powszedni. Razem przemierzymy kontynenty i przygotujemy najbardziej charakterystyczne, a zarazem ulubione, potrawy dzieci z Meksyku, Maroko, Indii i Wietnamu.
prowadzenie: Ania Wojciechowska
koszt: 35zł/os

zapisy: kontakt@pracowniatytka.pl, tel:+48 512 382 321
FB: Pracownia Tytka


Pracownia Tytka współorganizuje również:

10.06.18r. godz. 11:00 – 19:00 Festiwal Książki Kulinarnej "KSIĄŻKI ze SMAKIEM"
miejsce: Food Court, Manufaktura

oraz

11:00 – 12.:15 / 13:00 – 14:15 / 15:00 – 16:15 Szkoła Dobrego Smaku dla Dzieci z udziałem finalistów Master Chef Junior
miejsce: Food Court, Manufaktura
koszt: 50 zł/os
zapisy: kasia@festiwaldobregosmaku.eu, tel. 509 520 610

r

17.06.18r. godz. 16-00-20.00
Warsztaty "Z miłości do owoców"
- czekoladowe ciasto z malinami
- tarta z borówkami i białą czekoladą
- owocowy las
- malinowe serniczki
- bananowe mini
Prowadząca: Kasia Keller
Koszt: 130/os.

Więcej informacji pod nr telefonu: +48512382321